Abel Tasman en Franz Josef...
Allereerst iedereen ontzettend bedankt voor alle lieve en leuke reacties! Dat vinden we ontzettend tof!
Hoewel het krap een week geleden is, hebben we genoeg reden om jullie weer lastig te vallen met (hoe-houden-ze-het-voor-mogelijk) nog meer mooie verhalen en foto's! Ons laatste berichtje schreven we op het Noordereiland, inmiddels zijn we alweer dik een week op het Zuidereiland aan het rondcruisen.
Na de overtocht van Wellington (Noordereiland), naar Nelson (Zuidereiland) hebben we onze eerste stop gemaakt in het veel te mooie Abel Tasman National Park. Jawel, een Nederlandse naam, dus reden genoeg om een bezoekje te nemen ;-). Na een heerlijke BBQ zijn we de dag erop gaan zeilen op het water om het park heen, prachtig! Onderweg tegen een rots aan gezeild (die is nu gespleten, sorry daarvoor - zie foto's), zeehondjes gezien, en uiteindelijk gedropt voor onze wandeling door het park. En met 12,5 km,was dat me er eentje!
Tijdens de wandeling zijn we veel moois tegengekomen, varens, bomen, watervalletjes, bomen, varens, watervalletjes en ga zo maar door.. ook hebben we ons eigen strandje veroverd! en aan het einde van de rit hebben we mosselen gezocht... en gevonden;)
Op aanraden van de lokale bevolking zijn we de volgende ochtend weer op de bus gestapt. Vier nachten daar blijven met regen en een lekkende tent... Daar hadden we deze vakantie geen zin in!
Op naar Barrytown, een hucht in de middle of nowhere.... om het daar toch op te vrolijken is het traditie om een thema feest te geven. Ons thema was een P-party. Stefan als Peter Pan en Carleen als Plastic-bag. We hebben ons vermaakt! Zeker met Mr. Parachute, die eerst niet doorhad dat het een feest was metde letter P (hij kwam als Skieer...?), en daarna omdat hij daadwerkelijk dacht dat hij een parachute om had toen hij van de tafel sprong... Hebben jullie ons horen lachen...?
De volgende naam die we tegenkwamen was Franz Josef... Een van de mooiste gletsjers van Nieuw-Zeeland, gelegen midden in een regenwoud... Ja, wij hebben het ook niet verzonnen... En hoe kun je nou het beste genieten van zo'n mooi natuurverschijnsel? JUIST! Door er gewoon op te klimmen! En zo geschiedde, na een heerlijke wandeling van zo'n 4 uur over de Gletsjer met adembenemend uitzicht, hebben we ons tegoed gedaan aan de Hot Water Pools. Inderdaad, een mooi complex met heerlijk warme zwembaden midden in het regenwoud...
De dag erop hebben we nog meer kunnen genieten van de gehele wijde omgeving, nouja, daar hadden we wel kort de tijd voor... We zijn gaan Skydiven! Jaha, jullie lezen het goed. WE zijn gaan Skydiven. Op de Himalaya's na is dit debeste plek ter wereld! Het was een werkelijk onvergetelijke ervaring, omschrijven doen we niet, want dat is gewoon onmogelijk. You have to do it, to know what it's like. So we did.
Nu nog een dagje in Franz Josef, en dan op naar het lager gelegen deel van het Zuidereiland (waaronder Queenstown). Wij zijn benieuwd, en houden jullie op de hoogte!
P.S. we willen jullie eraan herrinneren dat het goede antwoord op de vraag: 'Hoe hoog ishet Skydeck van de Skytower?' nog niet gegeven is... Jullie maken nog kans op DE kaart ;-)
Skydiven, wow! Da's vast vanaf een stuk hoger dan die 722 feet van het Skydeck. Op de foto's ziet het er iig wel uit alsof jullie het heel spannend vinden ;-)
Ben benieuwd hoe jullie dat nog gaan overtreffen deze reis, hehe. Keep us posted, cheers!
Leuk dat jullie weer een verhaal geplaatst hebben!
WHAAH skydiven!! BIKKELS! :-)
-X-
Zoo jongens, wat een prachtig verhaal weer.....jeetje!! Hadden jullie een luier om tijdens de skidive? Haha, ff meedenken, ik zou hem zeker nodig hebben namelijk!! Mooie gletsjer ook......je hebt daar ook alles!!
Voor die zeehondjes moet je wel ff goed kijken hoor.....!! Hier alles best prima, nog steeds beetje ziekies, maarjah, gaat wel over voordat ik een jongetje ben!!
Geniet lekker daar en we houden contact,
Kusss Mar
Ps @ Steef, heb je ff toegevoegd op msn, hoop dat 'dit' het juiste emailadres is?
Dan verban ik nu google uit mijn leven!!!!
haha mooi verhaal weer;). vind t leuk alles te lezen. Hebben elkaar natuurlijk net gesproken. Ga nu ff opzoek nr het filmpje van het skydiven. kuss schatten
Zo te zien hebben jullie het erg naar je zin,en verlangen jullie nog niet naar huis,wel een tegenslag voor je vader en moeder,maar.......zo zonder kinderen komen ze weer helemaal bij.
Geniet maar van wat je allemaal ziet.
Groetjes van Diny en natuurlijk ook van je ome Ber
Zo te horen hebben jullie het erg naar jullie zin, geniet ervan, hier is het echt k*t weer!! niks aan...
Een hele dikke kus
Skydiven!!!!!!!!!!!!!!!????????????????? WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........
Das nog eens wat anders dan overvliegen bij brug....
Super gaaf zeg!!!!
Jullie racen wel daar he? Hop van t een naar t ander! Was vakantie toch??? Nee hoor geniet en doe maar zoveel mogelijk leuke dingen!
Jullie verhalen zijn super om te lezen!
Have fun!
Skydiven?! Heeft Stefan je soms gedwongen Carleen?! Het is dat ik die foto's zie, anders had ik jullie niet geloofd...
Jullie hebben het genieten goed onder de knie als ik het zo lees. Maar blijf het perfectioneren! Dan kijk ik weer uit naar jullie volgende verhaal.
Kus!
WOW! Hoe gaaf! Jullie zijn echt helden, echt geniaal! Gave foto's zeg. Klinkt super goed jullie verhalen! :)
Damn! Sydiven wat een geweldige ervaring moet dat zijn geweest! Ik vind jullie helden! Heb de foto's gezien dus jullie hebben bewijs dat het echt is gebeurd!
Have fun!
Hoi Stefan en Carleen,
Als ik die reis verhalen lees, denk ik was ik ook nog maar 25 hahahah. Nee hoor grapje ik wordt volgende maand 40 en dat is ook een heerlijke leeftijd, geen problemen mee. Maar als ik de reisverhalen lees vermaken jullie jezelf prima en zien jullie de meest prachtige dingen. Veel plezier, voorzichtig en geniet vooral.
Lieve groetjes Helmy en uiteraard Jan en de kids
Ha, Stefan en Carleen, eindelijk op jullie site gekeken. Wat een belevenissen en wat een leuke foto's. Geniet er maar lekker van en nu blijf ik jullie op de voet volgen!
groetjes, Margreet.
26 Febr.
Hallo Carleen en Stefan,
Niet alleen zien jullie veel,maar ook HEEL stoer !!!!
Bedankt voor de mooie reisverhalen en foto,s
Geniet ervan, heel bijzonder wat jullie meemaken.
Groeten Willemien - Joop.
hallo Carleen en Stefan
hopelijk heb je beide het naar het zin.
de skydeck tower is volgens ons 328 meter hoog.
hier aan de andere kant van de wereld zo zijn gangetje
snakken naar de lente
liefs rob
ps : ik mail je morgen.
Hallo Carleen en Stefan
Julie foto,s bekeken, gaaf he, Wat julleie aan het doen zijn , heb Eveline ook allemaal gedaan in New- zeeland.
toen ze terug kwam zei ze . ikhad er wel een jaar willen blijven.Bij deze niet eerder terug komen,ha,ha,ha,vandaag 7
maart bij je ouders geweest , het was heel gezellig,en alleis goed groetjes van iedereen En maak er een fijne tijd van .Jammer dat ik vliegje ben,dan was ik meegereist op jullie schouder . lieve groet van ome Jan en tante Ria.