stefanencarleen.reismee.nl

Elk afscheid betekent de geboorte van een mooie herinnering (S. Dali)

Wat een ge-wel-dige laatste dagen hebben we inAustraliëgehad zeg, genoten van de Sunshine Coast, door Brisbane gescheurd (en een niet te vermijden TOL-weg bereden...), de gekte in Surfers Paradise / Gold Coast bewonderd, Koffie gedaan in Coffs Harbour, geprobeerd Walvissen te spotten, wereldkampioen Surfen jaloers gemaakt, Gosford aangedaan, Nowra en uiteindelijk gecrashed in Sydney. Juist ja, dat was de plek waar we ons Australie-avontuur ook begonnen!

Het laidback-dorpje Byron Bay, staat bekend als de plek om trekkende walvissen te spotten en is het surf-walhala voor bijna iedere backpacker. U raadt het al, niets van dat alles hebben wij hier gezien. Wij zouden onszelf niet zijn, als we het niet voor elkaar hadden gekregen om beide toch te proberen. In onze opinie, scheen het licht van de vuurtoren in Byron Bay te fel voor de walvissen (de dolfijnen leken hier niet door gehinderd) en was juist het strand van Lennox Head het surfparadijs van 2010. Hoe het is ons is afgegaan? Kijk bij de foto’s ;-)

We houden van spanning en garanties en dus gingen we op safe... een walvisspotter, met al 4 jaar lang een 100% garantie op het zien van walvissen moet succesvol zijn. En dat was ook, na wel drie uur rondvaren, de hele kustlijn afgespoord te hebben, al op de terugweg naar de haven, tickets voor de volgende dag al bijna uitgeschreven (voor het eerst in 4 jaar!), kwamen we toch twee walvissen tegen. Precies op het punt waar we onze tocht waren begonnen. Kennen we dit niet al? Adembenemend mooi!

Genoeg tours, tijd voor de kennissen tours. In Gosford hebben we tante Didy bezocht. De tante van Loes, waar Carleen en Loes twee jaar geleden ook op bezoek zijn geweest. Het was een geweldige dag, compleet met een heerlijke lasagne lunch en ‘s avonds tosti’s. Ook haar zoon met familie was op bezoek, super leuk om ook hun te ontmoeten (nog meer kennissen
J). Tussen het eten door zijn we gaan kijken naar eten, het voeren van de pelicanen. Erg leuk om te zien. Zelfs nog even koffie gedronken met zijn alle en een rondje over de fancy fair gelopen. Daarna naar een mooi lookout-punt, waar we de kids even hebben uitgeput, met een grote kleuter erbij die de boel op gang hielp.

Na dit geweldige bezoek, was het tijd voor ons volgende bezoek. Namelijk in Norwa bij Miep en Ted. Miep is een vriendin van de moeder van Stefan. Werden hartelijk ontvangen, hebben met z’n 4-en heerijk gegeten met ‘n Nederlands tintje (appelmoes, bloemkool en aardappels), Nederlandse TV gekeken, veel gekletst en verwend met een eigen slaap- en badkamer.

Na deze verwennerij stond ‘s ochtends de volgende verrassing op ons te wachten: ontbijt met hagelslag en beschuit! Na het ontbijt hebben we snel de camper spik en span gemaakt zodat we genoeg tijd over hadden om met Ted de omgeving te verkennen. En dat was niet mis, mooie waterval gezien, lekker gelunched en nog een mooi lookout-punt bezocht met uitzicht over Norwa en omliggende dorpen.

Time flies when you’re having fun, de twee dagen waren zo voorbij en dus was het tijd om onze weg naar Sydney te vervolgen. Natuurlijk wel de scenic route genomen over de Sea Cliff Bridge (een brug die boven de oceaan hangt), gaaaf! Bij aankomst in Sydney zjin we erachter gekomen dat 3,5 maand de weg zoeken loont! We hadden ons drop-off punt voor de Campervan best snel gevonden! Hulde aan de navigator!

Toen op met al onze camping-gear naar het hostel in Darling Harbour. Was een beetje teveel om met z’n tweeen te dragen, dit was ook de mening van de Flight-Steward (Dave) die we op straat tegenkwamen en ons spontaan een handje gaf. Top! Dat is mede waarom we Australie zo waarderen!

Aangekomen in het hostel, gelijk maar gevraagd waar we voetbal konden kijken. Dit omdat in heel Gosford geen bar openbleef voor de wedstrijd van Nederland (wat nou goede banden met Nederland? ;-)). Bleek er in Darling Harbour (3 minuten lopen) een compleet FIFA-Fan Festival in de haven te zijn, hoppa! Gezellig met 19.850Australiërs, zo’n 250 Nederlanders (waaronder Carolien met haar Australische partner Brody, erg leuke en gezellige mensen!!), en een paar verloren Japanners de wedstrijd gekeken. De Japanners na de wedstrijd niet meer gezien ;D. De andere dagen stonden in het teken van Sydney beleven. Veel gezien, gelopen, gezien, gelopen, gelopen, geregeld, niet geregeld (jaja,kampeerspullenniet weten te verkopen) en verder uuh, genoten!

Soms.., soms heb je geluk, en ditmaal hadden we dat! Eens in het jaar is het Sydney Vivid-festival. Daarbij verlichten ze onder de noemer ‘Lighting the Sails’ het Opera House (en zijn er nog vele andere activiteiten in de stad). Zo kwam het dat we tot diep in de nacht hebben staan kijken naar alle mooie kleuren die het Opera House aannam. Verder hebben we ein-de-lijk onze Hungry Jacks (voor de Europeanen: Burger King) Familybox op! Een familiemenu welke ze in Nederland ook moeten introduceren...

Tussen al het geniet- en vakantievierwerk door, heeft Carleen ook nog in de Botanic Gardens met uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge (we willen het niet nog mooier maken dan het al is), in een lekker temperatuurtje met een heerlijke muffin een sollicitatiebrief gemaakt (Heel, heel erg goed nieuws uit Nederland: Carleen heeft de baan gekregen!). De laatste dag, een verdrietig moment in onze reis (het regende, correctie: het kwam met containers uit de hemel), lekker gelunched met uitzicht op het Opera House. Paddy’s market bezocht, de State Libary en de Monorail uitgeprobeerd. Datdanweerwel...

Van Bye-bye naar Thai!-Thai! Na een heerlijk ontspannen vlucht van zo’n 9,5 uur even de beentjes gestrekt in Taiwan. En na een uurtje weer doorgevlogen van Taipei naar Bangkok. Eerste indruk: Deze terminal was in januari ook al zo klam en warm! Op het vliegveld ons hostel uitgezocht, ja... iene-miene-mutte (we hadden werkelijk geen idee waar het beste plekje was), maar uiteindelijk gevonden! Lekker centraal in Bangkok, Hua Lampong treinstation en vlakbij het stadion, Chinatown en een paar miljoen tuk-tuks.

Onze eerste wandeling van het hostel naar het winkelcentrum was werkelijk briljant! In de hitte (dat wel) langs garages, slapende mensen op de stoep, over de weg, tussen de brommers door, langs eettentjes, tuk-tuks, noem het maar op. We kijken erg uit naar de laatste 2 maanden van onze reis, kris-kras door Azie!

We houden jullie op de hoogte! Jullie ons ook? ;-)

UPDATE: ons Australische mobiele nummer is vervangen door een Thaise:+66807793085. Test-berichtjes zijn altijd welkom! ;-)

Robin en Chantal

?????; ???????; ?????? Stefan en Carleen! (hallo stefan en carleen)
Jullie hebben dus al kennis kunnen maken met chinatown.. je moet eens kijken of je door de hallen daar kunt lopen..wat je daar allemaal ziet...ondefinieerbaar voedsel..niet te kort!

Mochten jullie richting t zuiden gaan, koh samui is super alleen als je met de boot erheen gaat echt reispillen meenemen..ben zo ziek geweest... en dan is 3 uur heel lang! Ook het jungle hotel op de riverkwai is leuk alleen is daar verder niets dus voor als je een dagje wilt relaxen..:)
Geniet er nog van die 2 maanden!

laureen

Eindelijk Thai-Thai-land, haha, tuk-tukjes, Bangkok!! Vergeet niet de olifanten-ride!!

Jasper

TUK TUK, POWER!!

Was weer een heerlijk verhaal om te lezen!!
Carleen gefeliciteerd!!

Dikke knuffel...

Marijne

Heel veel plezier vanaf nu in Azië! Ben weer benieuwd naar de volgende verhalen!

Debby

Fantastisch, wie krijgt het nu voor elkaar om vanaf de andere kant van de wereld een baan in Nederland te regelen?! En dat gewoon tussen de avonturen door, knap hoor!
Waar blijft de tijd, jullie hebben nog maar twee maanden, potverdorie, wat zal ik in een gat vallen als jullie geen verhalen meer schrijven en foto's plaatsen. Huh? Jullie vallen in een dieper gat? Welnee, jullie hebben prachtige herinneringen!
Kus!

Ellen!

Halloo luitjes :)

Als eerst gefeliciteerd Car met je baan!!! Waar???
De tijd is echt voorbij gevlogen zeg! Nu al weer door naar Thailand! Wordt ook weer een super avondtuur! zal wel ff anders zijn dan Australie!

Hier alles toppie! Het weer is hier HEET! maar we mogen niet klagen ben blij dat het boze bare nederland een keer zon krijgt!

De kinders op de NSO gooien we lekker in een poedel badje en die vermaken zich wel...elke dag een lekker waterijsje, TOP! vandaag voetbal met ze gekeken....jullie ook???

nog 1 rustig weekje en dan komen de kinderen hele dagen naar de NSO we hebben echt een top programma dus de tijd zal snel voorbij gaan! en dan 24 juli tijd voor vakantie! :D we gaan naar MEXICO!!! WHOEJOEEEEEE echt super veel zin in! we laten ons lekker verwennen!! 9 augustus weer in het land!
We houden elkaar op de hoogte!!

dikke kus en hugs!!!

Elske

wauwwwwwwwwww super leuk allemaal!! heel erg leuk om te lezen, ik ga nu snel de foto's kijken!!!

xx

Marjolein Uy

Jeetje weer een lang verhaal, goed om te horen dat jullie nog een hoop meemaken daar!! Walvissen zijn echt immense beesten om te zien he?!
Car, gefeliciteerd met je nieuwe job!!
Geniet lekker van jullie trip door Azie...
Kus Mar

Laurette

Wat super dat jullie nu in Azië zijn! Gaaf hoor!
En wat ontzettend gaaf dat je zo op afstand aangenomen bent voor een nieuwe baan Carleen. Gefeliciteerd!!
Om jullie ook even op de hoogte te houden, ik ben GESLAAGD!! A.s. woensdag krijg ik dan na 4 jaar ploeteren m'n diploma :).
Geniet met volle teugen van jullie laatste maandjes!
Liefs en kus, Laurette